محل تبلیغات شما

یکی از مسائلی که هر شخصی حداقل یکبار در طول عمرش با آن روبرو شده: تلاش برای شناخت خویشتن واقعی است. پاسخ به پرسش: "من کیستم؟" قطعاً ساده نیست و نیاز به مهارت دارد؛ البته دست یافتن به آن نیز نیازمند تمرین بسیار است. خودشناسی در روانشناسی امری بسیار مهم و یکی از

مهارت های ده گانه زندگی به شمار می‌رود. مهارت خودآگاهی در زندگی لازمه موفقیت شغلی، ارتباطات انسانی، عاطفی و اجتماعی است و حتی طبق باور بسیاری از افراد، لازمه کامیابی در زندگی است. در هر مرحله‌ای از زندگی ممکن است کنجکاوی در مورد هویت خود، ما را وادار به جست‌وجو کند؛ اما به‌راستی خودشناسی و خودآگاهی در زندگی چه ضرورتی دارد؟ راه‌های تقویت این مهارت چیست؟ با

سایت آموزشی 360 همراه باشید تا در ادامه پاسخ این پرسش مهم را بیابید.

تمرین مهارت خودآگاهی

برای تقویت مهارت خودآگاهی راهکارهایی وجود دارد که با تمرین مداوم آن‌ها می‌توانید به شناخت درونی از خود برسید. انجام تمرینات خودشناسی سبب اصلاح عادت‌ها و رفتارهای ناسالم و مخرب می‌شود؛ زمانی که با خود واقعی و هویت درونی‌تان روبرو شدید و به شناخت کامل رسیدید، می‌توانید دلایل مخرب بیرونی را کنترل کنید.

توجه به عیب و نقص‌ها

عیب و نقص‌های خود را ببینید، در مورد آن‌ها فکر کنید و اشتباهات خود را بپذیرید. زمانی به خودشناسی خواهید رسید که انتقاد از دیگران را کنار بگزارید و سعی کنید ایرادات رفتار خود را بفهمید؛ در این صورت به‌جای عذر و بهانه سعی بر جبران آن‌ها می‌کنید.

پرسش از خود

پیش از انجام هر کاری از خود سؤال بپرسید و دلیل انجام کار خود را پیدا کنید. درصورتی‌که برای هر کاری انگیزه خود را به‌طور واضح بفهمید و از منطقی و درست بودن تصمیم خود مطلع شوید، به خودشناسی رسیده‌اید.

شناخت و بررسی زبان بدن

برای شناخت زبان بدن خود می‌توانید هنگام راه رفتن، ایستادن و صحبت کردن از خود فیلم بگیرید و برای بهبود زبان بدن خود، آن را تماشا کنید. معمولاً افرادی که خمیده راه می‌روند و با صدای آهسته صحبت می‌کنند از اعتمادبه‌نفس کمی برخوردارند. اما افرادی که صاف می‌ایستند، محکم قدم برمی‌دارند و با صدای رسا صحبت می‌کنند اعتمادبه‌نفس بیشتری دارند. برای افزایش اعتمادبه‌نفس و آموختن زبان بدن بهتر است فیلم سخنرانان بزرگ را مشاهده کنید؛ به نحوه ایستادن و استفاده از دستان هنگام سخنرانی دقت کنید و سعی کنید این موضوع را در زبان بدن خود تقلید کنید.

توجه به عقاید متفاوت

توجه به باورهای دیگران باعث می‌شود در مورد دیدگاهتان از خود بیشتر سؤال بپرسید و خود را در پایبندی به باورهایتان به چالش بکشید. سعی کنید از اساتید و والدین در مورد خودتان سؤال بپرسید و پیشنهاد‌ها و انتقادات آن‌ها را بپذیرید؛ این افراد شناخت زیادی از شما دارند و به شما حرف‌هایی می‌زنند که نیاز است نه حرف‌هایی که دوست دارید بشنوید!

مدیتیشن

مدیتیشن و مراقبه به شما در متمرکز شدن بر افکارتان کمک می‌کند. بهتر است از تمرین‌های کوتاه و ده‌دقیقه‌ای شروع کنید. در مکانی آرام بنشینید، با تمرکز بر دم و بازدم نفس کشیدن خود، ذهنتان را از افکار مزاحم خالی کنید؛ با شمارش تعداد نفس‌هایتان پس از ده دقیقه می‌توانید ببینید که افکارتان به‌طور کامل متمرکز شده‌اند.

شناخت نوع شخصیت

در جدولی نقاط ضعف و قوت خود را بنویسید؛ سعی کنید نقاط قوت خود را تقویت و نقاط ضعف خود را مدیریت کنید. با پی بردن به درون‌گرا یا برونگرا بودن شخصیت خود می‌توانید به موفقیت‌های بزرگی دست‌یابید. برای پی بردن به نوع شخصیت خود از آزمون‌های بسیاری که برای این موضوع طراحی‌شده‌اند کمک بگیرید. بخش سنجش

سایت آموزش آنلاین 360 درجه می‌تواند شروع خوبی برای اینکار باشد.

مهارت‌های خودآگاهی در کودکان

 

خوداگاهی در کودکان 

تمامی پدر و مادرها در ذهن خود آینده‌ای روشن برای فرزندانشان تصور می‌کنند. چه‌بهتر که این آینده بر مبنای شخصیت واقعی فرزندشان شکل بگیرد. با آموزش مهارت خودآگاهی در کودکان می‌توانید به آن‌ها در راه رسیدن به موفقیت‌هایشان کمک کنید. مهارت‌های زندگی از دیدگاه یونسکو بسیار پراهمیت است تا جایی که به‌عنوان یکی از معیارهای سواد جهانی شمرده می‌شود. این توانایی در افراد کم سن و سال می‌تواند با استفاده از بازی آموزش داده شود؛ این بازی‌ها توسط والدین و معلم‌ها، به‌صورت گروهی یا انفرادی انجام می‌شود.

  • برای تقویت مهارت خودآگاهی در کودک می‌توانید هنگام خواندن داستان از او بخواهید احساس شخصیت‌های داستان را در شرایط متفاوت توصیف کند.
  • هنگام عصبانیت، ناراحتی یا بدخلقی فرزندتان در مورد احساسات او سؤال کنید و بخواهید در مورد افکارش توضیح دهد.
  • آموزگاران و والدین می‌توانند تصویرها و نوشته‌هایی شامل حالت‌های متفاوت هیجانی ( غم، شادی، ترس و.) در مکان‌های مختلف خانه پنهان کنند و از کودکان بخواهند بدون صدا موفق به پیدا کردن هر کارتی شدند، آن را با حالت چهره خود نشان دهند.

کتاب مهارت خودآگاهی

علاوه بر دوره‌های

آموزش الکترونیکی برای تقویت مهارت خودآگاهی، می‌توانید از کتاب‌های بسیاری که در این حوزه منتشرشده‌اند کمک بگیرید؛ در ادامه به معرفی برخی از این کتاب‌ها می‌پردازیم:
1. کتاب خودآگاهی و مهارت‌های زندگی – مهتاب علیمرادی: این کتاب در ابتدا با توضیح در مورد مهارت‌های زندگی شروع و درنهایت به شما کمک می‌کند فرمان زندگی را به دست گرفته و به‌سوی موفقیت گام بردارید.
2. کتاب از خودآگاهی تا خودشناسی- شهربانو قهاری: این کتاب به مفاهیم و رابطه میان خودآگاهی و خودشناسی می‌پردازد.
3. کتاب مهارت خودآگاهی- جعفر علوی: خودآگاهی در این کتاب به معنی آگاهی فرد از خود، محیط و شرایط اطراف است؛ این شرایط شامل ویژگی‌های خانوادگی، شغلی و . است.
4. کتاب مهارت خودآگاهی- مهدی فتحی

 

    اگر علاقه‌مند هستيد که سطح جديدي از آموزش را تجربه کنيد، با ما از طريق راه هاي ارتباطي زير همراه شويد

  مطالعه اين مقاله در مجله‌ي 360 درجه       

ورود به سايت 360 درجه          

اينستاگرام ما        

تلگرام ما


360 درجه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها